Facebook Watervrienden Valkenswaard
Zwemles

Diploma zwemmen

Bij de Watervrienden Valkenswaard is het mogelijk om een groot aantal, door de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) uitgebrachte, zwemdiploma's te behalen. Van watergewenning tot aan zwemvaardigheden. Alle lessen worden één keer per week gegeven en duren een half uur. Onze zwemleiders geven geheel vrijwillig met veel enthousiasme les. Allemaal zijn ze in het bezit van een rijks erkend diploma, zwemleider A, B of zwemonderwijzer. Regelmatig worden er intern nieuwe opleidingen en bijscholingen gegeven. Tweemaal per jaar organiseren we diplomazwemmen voor A,B,C en voor de zwemvaardigheden.


Zwemcertificaten

Om kinderen op weg naar het A-diploma te stimuleren geven wij zwemcertificaten uit. Deze certificaten zijn speciaal voor onze vereniging ontworpen. Bij de eerste les krijgt u kind een welkomscertificaat: het plonsdiploma. Daarna krijgt uw kind bij elke overstap naar de volgende groep een certificaat. Kinderen mogen vanaf 4,5 jaar bij de vereniging starten. 


Diploma A, B en C.

Zwem-ABC
Deze benaming geeft al aan dat deze drie diploma’s één geheel vormen. Omdat de huidige zwembaden met bijbehorende gigantische glijbanen, stroomversnellingen, wildwaterbanen etc. veel gevaren met zich meebrengen is het noodzakelijk dat uw kind hierop voldoende is voorbereid. Wij zijn van mening dat u uw kind pas verantwoord ‘los kunt laten’ als hij/zij minimaal in het bezit is van het totale zwem-ABC. Er is ook een 10+ groep, voor kinderen en volwassenen die op latere leeftijd hun diploma's willen behalen.

Diploma zwemmen:
Twee keer per jaar kan er worden afgezwommen. Tijdens de les wordt gekeken of uw kind klaar is voor het diplomazwemmen. Komt uw kind in aanmerking dan krijgt uw kind, vlak voor het diplomazwemmen, een briefje mee met informatie. De data voor het diploma zwemmen staan vast, deze zijn te vinden in de kalender op de website.
Heeft u vragen spreek dan de uurleider aan. Overzicht van de uurleiders vindt U bij 'Zwemtijden' of klik hier


Wat na het zwem-ABC

Indien uw kind het zwem-ABC heeft behaald, bestaat er de mogelijkheid om door te gaan met zwemmen.
Er zijn diverse mogelijkheden en ook zijn er nog diverse diploma’s te behalen. Watervrienden Valkenswaard biedt na het zwem-ABC de volgende pakketten aan:
• Zwemvaardigheid 1 t/m 3
• Snorkelen 1 t/m 3
• Survival 1 t/m 3
• Wedstrijdzwemmen

 

Zwemles

Dat leren zwemmen niet alleen leuk, maar ook nog eens betaalbaar kan zijn, wordt wel bewezen bij de Watervrienden Valkenswaard. Zwemles wordt leuk omdat je bij ons les krijgt van een van onze vrijwilligers die dit heel enthousiast doen. Zij hebben hiervoor wel allemaal rijks erkende diploma’s zodat je ook echt goed leert zwemmen. Dat kan al vanaf het allereerste begin, op een leeftijd vanaf 4.5 jaar. Maar ook gevorderde zwemmers kunnen bij ons terecht voor verschillende diploma’s. Er is zelfs een 10+ groep die bij ons het zwem ABC kan halen. Door de inzet van al onze vrijwilligers houden we de contributie laag. Wij hebben als vereniging te maken met een wachtlijst, dus schrijf uw zoon/dochter ruim voor hun 4e verjaardag in! 

 

 

Inschrijven Contributie